Detoxifierea fizica si mentala




    Atunci cand vorbim despre detoxifiere ne referim la curatarea interioara a corpului nostru. Eliminarea substantelor nocive si a deseurilor alimentare, a surplusului de apa si a energiilor negative.  Noi suntem energie, corpul nostru, organele, celulele, tot ce ne inconjoara si tot ceea ce  consumam este energie. 

    Mi-a atras atentia un indemn dintr-un documentar pe care l-am vizionat acum ceva timp si spunea asa: daca vrei sa te simti viu, mananca viu! Nu am inteles sensul acestei fraze decat de curand, cand am aprofundat aceste cuvinte. A manca viu se refera la a manca verde, crud, la legume si fructe. De ce ne simtim vii cand le consumam? Pentru ca ne hranim cu energie. Hrana este combustibilul cu care ne alimentam organismul, si pentru ca este cea mai scumpa si importanta masinarie pe care o detii, este vital ca tot ceea ce consumi sa fie de calitate si natural.

    Pentru a înțelege procesul detoxifierii, este esențial să fim conștienți de toxinele care există peste tot și care, inevitabil, ajung și în organismul nostru. „Adevărul este că trăim într-o mare de toxine, care ne distruge corpul și mintea”, afirmă Mark Hyman, doctor și autorul cărții What the Heck Should I Eat? 
    
    Toxinele sunt substanțe organice, mai frecvent proteice, care au acțiune toxică, fiind produse de organisme vegetale sau animale. Există două tipuri de toxine:
Toxine interne (endogene): reziduuri generate natural prin metabolismul nutrienților, resturi de celule moarte;
Toxine externe (exogene): fum, particule de praf, medicamente, aditivi alimentari, substanțe chimice.

    Rezultatul unei detoxifieri profunde a organismului este un plus de vitalitate si o stare generala de bine. Daca toxinele nu sunt eliminate, organismul este expus la riscul de a deveni un mediu propice pentru evolutia unor agenti patogeni, de exemplu:

    Virusuri;
    Bacterii;
    Ciuperci.

    Specialistii estimeaza ca in timpul unui an, o persoana poate acumula pana la 4 kg de toxine care se prezinta sub diverse forme, de la banala celulita la fibroame sau chisturi.

    Exista programe special gandite care sa ajute organismul sa-si faca eficient curatarea interna. Si cand spun special gandite ma refer la faptul ca nu streseaza sau forteaza organismul asa cum se intampla in cazul dietelor drastice, ci il sustine prin aportul de nutrienti, vitamine si minerale necesare intregului proces.

    Sportul este de asemenea esential pentru buna functionare a organismului, si pentru a-l sustine in procesul de detoxifiere. Cel putin 30 de minute de miscare zilnica vor accelera procesele de ardere de grasimi, eliminare a retentiei de apa si eliminare a toxinelor. Restartul metabolic este resimtit de corp ca plus de energie, stare generala de bine, somn imbunatatit, reducerea starilor de balonare si disconfort abdominal, combaterea durerilor de cap si menstruale, intarirea imunitatii si reglarea hormonala, glicemica si a tensiunii arteriale. 




    Echilibrul dintre alimentatie si hidratare, sport si odihna sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti sa iti menti sanatatea, insa inca 2 aspecte sunt la fel de importante ca cele mentionate anterior si care tin de echilibrul extern, si ma refer la calitatea produselor folosite pentru ingrijirea corporala si la calitatea gandurilor si emotiilor, deci partea fizica si mentala.

    Produsele de ingrijire naturale (deodorante, creme, șampoane, pasta de dinti etc.) conțin mult mai puține chimicale, dar sunt la fel de eficiente precum celelalte, uneori chiar mai potrivite nevoilor tale. Deci iti recomand sa acorzi atentie deosebita si produselor pe care le aplici pe pielea ta.



    Detoxifierea nu este doar de ordin fizic, ci si mental. Si aici este vorba despre gandurile si trairile noastre. In cazul unor ganduri predominant negative, organismul nostru raspunde la fel ca in cazul unei alimentatii procesate si nesanatoase. Corpul nostru este rezultatul hranei fizice si suflesti. Nu suntem doar ceea ce consumam, suntem si ceea ce gandim.

    Alunga deci toate gandurile acide si seteaza-te pe o frecventa pozitiva. Detoxifica-ti organismul facand curat si in mintea ta, si mai ales relaxeaza-te, corpul nostru nu raspunde la fel de bine la procesele la care il supunem intr-o stare de stres. 

    Te incurajez sa incepi un astfel de program de detoxifiere fizica si mentala, te asigur ca totul va fi in favoarea ta!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suplimentul alimentar cu beneficii mai putin cunoscute...

Hidratarea organismului

Semnificatia Coronitei de Advent